eur:
394.75
usd:
367.83
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Van remény a hűségidők csökkenésére

Elébe mehet az uniós törekvésnek az a kormánypárti törvényjavaslat, amely egy évben maximalizálná a mobiltelefon-szerződések hűségidejét - nyilatkozta az InfoRádiónak a HWSW informatikai lap szakújságírója. Koi Tamás hozzátette, uniós szinten már most is két év a felső határ, ám ezt csökkenthetik, hogy az ügyfelek könnyebben válthassanak fejlettebb technológiára.

Van remény a hűségidők csökkenésére

Az Európai Unión belül teljesen általános gyakorlat a hűségidő használata, de a tengerentúli országokban is alkalmazzák, hogy az ügyfeleknek hűségidő vállalásáért cserébe bizonyos kedvezményeket biztosítanak – mondta a HWSW szakújságírója.

„Vagy a havidíjból vagy a szolgáltatáshoz vásárolt készülékből is.”

Koi Tamás elmondta, a hűségidőkre szigorú uniós szabályozások vonatkoznak.

„Az Európai Unió 2009-ben elfogadott telekommunikációs reformja tartalmaz kötelező érvényű szabályozást a hűségidők maximális hosszára vonatkozóan, ez jelenleg 24 hónap.”

Ez azt jelenti egyetlen, az Európai Unió területén működő kommunikációs cég sem szabhat ennél hosszabb hűségidőt semmilyen távközlési szolgáltatásra – mondta a HWSW szakújságírója. Koi Tamás jelezte, korábban voltak hároméves hűségszerződések is, de ezeket Európai Unió piactorzító hatásúnak ítélte meg, különösen olyan országokban, ahol több szolgáltató is működik.

Elképzelhető a rövidülés

Van remény a hűségidők csökkenésére

A HWSW szakújságírója jelezte, az Európai Unió szakpolitikájának ismert szándéka, hogy ezt minden államra nézve kötelező jelleggel a felére, tehát tizenkét hónapra csökkentse.

„Van egyeztetés és gondolkodás.

Ennek ez a magyar törvénymódosítási javaslat kicsit elébe megy. Meglátjuk, milyen formában megy keresztül az Országgyűlésen.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×