eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Mélyen a zsebébe nyúlhat, ha elfagy a vízórája

Az év eleji nagy hideg miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén, Békés és Csongrád megyékben, valamint Bács-Kiskun megye kiskunmajsai járásában - mondta Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője.

Kifejtette: 237 ezer bekötésből összesen 2320 esetben jelentettek a fogyasztók fagyáskárt. A bejelentések nagyjából fele Békés, fele Csongrád megyéből érkezett; Békéscsabán és környékén 550 vízóra fagyott el. Becslések szerint az esetek kétharmadában nem állandóan lakott ingatlanokban, nyaralókban keletkezett a kár. A korábbi években néhány száz vízóra fagyott el télen, idén év elején a nagy hideg és a szél együttesen okozta a problémát - tette hozzá Goda Sándor. Kis Albert Zoltán divízióvezető elmondta: a fő gondot az okozza, hogy a vízmérő aknák nem zárnak megfelelően, a fedlap nyílásain befúj a szél, ami lehűti az aknában a levegőt. Goda Sándor közölte: véleményük szerint a probléma az idő enyhülésével nem oldódott meg, sok érintett ingatlanban ugyanis még nincs vízfogyasztás, és a tulajdonosok nem győződtek meg arról, érte-e őket fagykár. Épp ezért kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a felesleges vízelfolyások megakadályozása érdekében mihamarabb győződjenek meg arról, történt-e fagykár a nyaralókban, nem használt ingatlanokban. Az elfagyás ellen leginkább lehet úgy védekezni, hogy valamilyen hőszigetelő anyaggal letakarják a vízóraakna tetejét; illetve megoldás lehet a nem használt ingatlanokban egy alacsony hőfokú temperáló fűtés beállítása - válaszolta az MTI kérdésére Goda Sándor. A vízmérőcsere díját - 15.600 forintot - utólag kiszámlázzák a fogyasztóknak.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×