eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Öt százalékkal nőttek az MTelekom bevételei az első félévben

Öt százalékos bevételnövekedés mellett 7 és fél százalékos nettó eredménycsökkenésről számolt be első félévi tőzsdei gyorsjelentésében a Magyar Telekom. A társaság a romló eredménymutatókat egyebek mellett a szolidaritási adó bevezetésével indokolta.

A Magyar Telekom Nyrt. (MTelekom) az első félévben 34,2 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami 7,5 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál - áll a társaság tőzsdei gyorsjelentésében.

A jelentés szerint a nettó eredmény azért csökkent, mert bevezették a szolidaritási adót, s nőtt a halasztott adó.

A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült kimutatás szerint a társaság első féléves bevétele 5,0 százalékkal 312,8 milliárd forintról 328,4 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A jelentés szerint a KFKI Csoport, a T-Systems Hungary és a Dataplex konszolidálása 2007. első félévben 11,5 milliárd forinttal járult hozzá a csoport bevételeihez.

A Magyar Telekom Nyrt. az idei első negyedévben 18,663 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 14,3 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az első negyedéves gyorsjelentés szerint a társaság bevételei az első negyedévben 6,1 százalékkal 161,1 milliárd forintra nőttek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×