eur:
393.3
usd:
353.92
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A kormány feladta az euró céldátumát?

Veres János pénzügyminiszter keddi, brüsszeli bejelentése szerint a magyar kormány gyakorlatilag feladta az euró bevezetésének 2010-es csatlakozási dátumát - mondta el az InfoRádióban a Takarékbank elemzője.

Suppan Gergely emlékeztetett a pénzügyminiszter bejelentéseire, amely szerint a kormány nem tekinti kőbe vésett dátumnak a közösségi valuta átvételének 2010-es dátumát, valamint a magyar kabinet beépíti a büdzsébe az autópálya-építések költségét.

Az elemző hozzátette: a piac szerint a legkorábbi dátum az euró bevezetésére 2013-ban lehet, és úgy tűnik, a korány is szép lassan kihátrál a tervek mögül.

Hozzátette: az autópálya építések költségeit igen megdrágítja, hogy azokat be kell építeni a költségvetésbe. Ez azonban önmagában még nem vezetne a céldátum eltolásához. A hiány azonban már e nélkül is akkora, hogy 2008-ra a maastricht-i kritériumok nem teljesíthetők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×