eur:
393.3
usd:
353.92
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Most erősödés, de augusztus végén újra változhat a forint értéke

A vártnál magasabb alapkamat-emelés óta szinte folyamatosan erősödik a forint. A hétvégi mélyponthoz képest csaknem tíz forinttal kell kevesebbet fizetni egy euróért.

Az erősödéssel együtt a forgalom is jelentősen növekedett - mondta az InfoRádióban az Erste Bank devizakereskedője.

A vártnál nagyobb arányú kamatemelés ráadásul egy olyan pillanatban érte a piacot, amikor a befektetők nyitottabbak voltak a magyar valuta iránt, így a kereslet tovább növelte a forint árát - tette hozzá Faragó Ádám.

Elmondta: augusztus második felében, a konvergencia-programról kiszivárgó hírek szintén változtathatnak a magyar fizetőeszköz értékén, negatív és pozitív irányban egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×