eur:
396.8
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Nyitókép: Pixabay

Talajmenti fagyra figyelhetünk, ez már nagyon ősz

A nyugalomba jutó hűvös légtömeg az eddigieknél jóval csípősebb reggelt eredményez, helyenként 0 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, talajmenti fagyra is kell számítani. Legközelebb szerdán érkezhet térségünkbe újabb hullámzó frontrendszer, emiatt növekszik a felhőzet és a csapadékhajlam.

Szabolcsban, a Duna vonalának szélesebb sávjában, valamint az éjszaka második felében a Dunántúl keleti felében is felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem várható.

Hétfőn napközben ezeken a tájakon is szakadozik a felhőzet, délután már gomolyfelhők zavarhatják időszakosan a napsütést, csapadék nem alakul ki.

Az északi, északnyugati szél a legtöbb helyen mérséklődik, de főleg a Tiszántúlon élénk marad a légmozgás, arrafelé még napközben is várhatók élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a szélvédett nyugati-dunántúli részeken, valamint a fagyzugokban 0 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. Talajmenti fagy akár több helyen is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 19 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×