eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Új dolgot szankcionál a Facebook, érdemes lesz rá odafigyelni

Büntetés terhe mellett kötelező lesz megjelölni, ha egy tartalom mesterséges intelligenciával készült.

A Meta bejelentette, hogy megkezdi a más cégek mesterséges intelligencia szolgáltatásai által generált képek felcímkézését, egy, a fájlokba épített láthatatlan jelölés segítségével. A vállalat blogbejegyzése szerint minden, a Facebook, Instagram és Threads felületén közzétett MI-tartalomra ráhelyezik a címkéket, hogy jelezzék a felhasználóknak, hogy digitális alkotásokkal állnak szemben – írja a Reuters cikke alapján a 24.hu.

Ezen felül azt is jelezték, hogy a saját mesterséges intelligencia-eszközeikkel készített tartalmakat már most is címkézik.

Miután üzembe helyezi az új rendszert a Meta, ugyanezt fogja tenni az OpenAI, az Adobe, a Midjourney, a Shutterstock és az Alphabet szoftvereivel készült alkotásokkal is.

Mint írják, a vállalat nemzetközi ügyeit felügyelő Nick Clegg jelezte, a Meta ezzel egy időben

megköveteli minden felhasználótól, hogy címkézze fel saját mesterségesen módosított hang- és videótartalmát, ha pedig ezt elmulasztják, büntetést alkalmazhatnak velük szemben.

Az MI által írt szövegek címkézésére azonban elmondása szerint nincs eszközük.

A Meta szóvivője arra nem tért ki, hogy a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás esetében milyen szabály lesz érvényben MI-kérdésben. Valamint az is kérdés még, hogy a láthatatlan jelölések hogyan fogják megakadályozni a manipulált tartalmak gyanútlan továbbosztását.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×