eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Egy ország keresztbe tett a Facebooknak, nincs több hír

Nem lesznek elérhetők az Facebook és az Instagram hírei Kanadában - közölte csütörtökön a két cég anyavállalata, a Meta.

A kanadai online hírszolgáltatásról szóló törvény (C-18), amelyet csütörtökön fogadott el a parlament, előírja, hogy a Meta és a Google platformjai csak azt követően publikálhatják más tartalomszolgáltatók híreit, ha erről velük megállapodnak, illetve ezért fizetnek.

A Meta közleményében leszögezte, hogy a törvénynek való megfelelés érdekében a hírgyárak, köztük a nyomtatott média és a rádiós, illetve televíziós hírközlő cégek tartalmai nem lesznek elérhetők a felhasználók számára a Meta platfromjain. A hírekhez való hozzáférés lehetősége tehát a törvény hatályba lépésének napjával - várhatóan már a közeljövőben - megszűnik.

A Meta ugyanakkor jelezte, hogy más szolgáltatásaik ugyanúgy elérhetők maradnak a jövőben is. Mint írták, szeretnék biztosítani "kanadaiak millióit arról, hogy mindig képesek lesznek kapcsolatba lépni barátaikkal és családjukkal, menedzselhetik vállalkozásaikat, és támogathatják a helyi közösségeket".

Pablo Rodriguez kanadai miniszter szerint a szabad és független sajtó a demokrácia alapja. Egyúttal megállapította, hogy "a hírszolgálatok most már országszerte tisztességes módon kérhetnek kompenzációt, ha a munkájuk megjelenik a legnagyobb digitális platformokon". Ezzel, jegyezte meg, kiegyenlítettebbé válik a játéktér, s még a legkisebbek is megkaphatják munkájuk tisztességes ellenértékét.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×