eur:
396.76
usd:
359.35
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Kerékpáros halad a római Spanyol-lépcső előtt 2020. május 8-án, a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszában. Olaszországban a bevezetett óvintézkedéseket fokozatosan négy fázisban oldják fel, április 27-től négy egymást követő hétfőn újabb és újabb korlátozó intézkedéseken enyhítenek.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Bizarr dolgokat művelnek a turisták a Spanyol lépcsőn

Most amerikai turistákat kellett megbírságolni, de korántsem ők voltak az első renitensek.

Két amerikai turistát fejenként 400 eurós bírsággal sújtottak, miután egy elektromos rollert dobtak le a római Spanyol lépcsőn. A Wanted in Rome alapján a napi.hu azt írta, hogy egy 29 és egy 28 éves amerikai pár szeretett volna a Trinita' dei Monti felől a híres lépcsősoron keresztül - bérelt elektromos robogójukkal lejutni a Piazza di Spagnára éjjel. Ám a biztonsági kamera felvette, hogy ledobják a járgányokat, a rendőrség pedig megállították őket.

A Spanyol lépcső 2015 és 2016 között 1,5 millió eurós restauráláson esett át, amit a Bulgari luxusdivatház finanszírozott.

Az incidens hetekkel azután történt, hogy egy turista Maseratival hajtott le a 18. századi műemléken. A 37 éves szaúdi üzletember azt mondta, rossz felé kanyarodott. A sofőr megpróbált tolatni a lépcsőn, majd vontatót hívott, de időközben néhány járókelő segítségével sikerült visszatolni az autót az útra. Lelécelt a helyszínről, de a rendőrök megtalálták.

Róma, 2016. szeptember 22.
A restaurált Spanyol lépcső a Trinitá dei Monti templommal Rómában 2016. szeptember 22-én. A monumentális lépcsősort ezen a napon nyitják meg a nagyközönség előtt. Az 1723 és 1726 között Francesco De Sanctis római építész által emelt lépcső csaknem egy éven át tartó felújítási munkálatait a Bulgari luxusékszercég finaszírozta.  (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
A restaurált Spanyol lépcső a Trinitá dei Monti templommal Rómában 2016. szeptember 22-én. A monumentális lépcsősort ezen a napon nyitották meg a nagyközönség előtt. Az 1723 és 1726 között Francesco De Sanctis római építész által emelt lépcső Róma legismertebb látványosságai közé tartozik. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×