eur:
393.29
usd:
364.25
bux:
72076.8
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hosszú záridővel készírtett felvétel az égboltról a floridai Indialantic város óceánpartján 2019. szeptember 1-jén, amikor a Dorian elnevezésű trópusi vihar átvonul a térségen.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Újabb megdöbbentő felvételek a Dorian hurrikán pusztításáról

Hétfő éjszaka tör be Floridába a Dorian névre keresztelt hurrikán, két napig tombol majd.

Négyes erősségűre csökkent, de a Bahamákon katasztrofális pusztítást végzett a Dorian névre keresztelt hurrikán. A vihar lakónegyedeket tüntetett el, az alacsonyabban fekvő szigetek teljesen víz alá kerültek, mintha elsüllyedtek volna a tengerben. Az esőzések és az áradások miatt Hubert Minnis, a Bahamák miniszterelnöke arra hívta fel az ott élőket, hogy semmiképpen se hagyják el a menedékhelyeket.

A viharnak a Bahamákon - az eddigi híradások szerint - egy halálos áldozata van: egy nyolcéves kisfiút sodort el a víz az Abaco-szigeteken.

A WPLG Local 10 News dél-floridai csatorna árgus szemekkel követi a bahamai eseményeket, ugyanis abból az irányból közeledik felé a Dorian névre keresztelt hurrikán. Helyenként 295 kilométeres óránkénti sebességű szelet is produkált már, emberéletet is követelt - az első halott a hét éves Lachino McIntosh.

Itt madártávlatból ugyanez:

Amerika már nagyon készül, itt tartanak most Florida partjainál az ázsiai sajtó friss összeállításai szerint. A kapcsolódó híradás hozzáteszi, ahogy halad a hurrikán dél-kelet felől Floridába, egyáltalán nem enyhül, továbbra is a legerősebb, 5-ös besorolású vihar.

A 2-300 kilométeres óránkénti szélsebességű szél nem azt jelenti, hogy maga a hurrikán halad ilyen gyorsan, sőt kifejezetten lassan távozik aktuális pusztítási helyéről. Floridában is például arra keltek az emberek hétfőn, hogy a hurrikán 200 kilométerre van még az óceánparttól, megérkezte után pedig két napig tart a pusztítása.

Floridában, Georgiában és Dél-Karolinában a terület részleges kiürítését is elrendelték.

A Bahamákon egyébként a szélsebességmérés története óta ez a második legdurvább vihar volt.

Donald Trump amerikai elnök már felhívta az érintett terület lakosságának figyelmét, hogy mindenki maradjon otthon.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

A Portfolio és EOS közös szervezésű követeléskezelési konferenciáján kilencedik alkalommal is a követeléskezelési trendek, a hatékonyságnövelés és a fejlődés irányait keressük vezető szakértők segítségével. 2024. szeptember 18-án a fókusz a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és friss digitális megoldások jogi- technológiai- és pénzügyi aspektusain lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×