eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Az áramszolgáltatók fogadkoznak: kevesebb madarat öl meg a villany

Mintegy 800 madár pusztult el tavaly áramütés miatt - mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak. Halmos Gergő szerint az áramszolgáltatók hajlandóak madárbarátabbá alakítani az érintett területeket.

A lakosság bevonásával gyűjtött adatokat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az áram által elpusztított madarakról - számolt be róla az InfoRádióban Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója.

"Összegeztük az információkat, és megküldtük az összes áramszolgáltatónak, bemutatva, hogy hol vannak a problematikus helyszínek. A nemzeti parkok igazgatóságának és a természetvédelmi hatóságnak is jelentést tettünk" - tette hozzá.

Az áramszolgáltatókkal egyébként már évtizedek óta együttműködnek, 2008 óta pedig keretei is vannak ennek "Akadálymentes égbolt" néven.

"Nyilván a hálózat üzemeltetőin van a felelősség, át kell alakítaniuk a hálózatukat, esetleg földkábellel kiváltani a vezetékeket. Az ütközés kiemelt probléma a túzokos helyeken,

különféle burkolati megoldásokkal is lehet élni" - sorolta Halmos Gergő.

A madártaniak által javasolt legjobb megoldás tehát a földkábel, de vannak még javaslatok: olyan tartószerkezeteket kell építeni, amelyeken nem tud megtelepedni a madár, így áramütés sem éri.

Mint Halmos Gergő mondta, az áramszolgáltatók a mostani adattömeget már át is tekintették, és ígéretet tettek arra, hogy a hálózatfejlesztések következő lépéseinél odafigyelnek a természetvédők jelzéseire.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×