eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Pihentetés helyett stresszel a rövid nyaralás

Egy nagy-britanniai felmérés szerint a hosszú nyaralás helyett egyre többen mennek többször néhány napos utakra, ezek azonban kevésbé pihentetőek, sőt, sokszor nagyobb stresszt okoznak, mint az otthon maradás.

A felmérésben résztvevők 68 százaléka válaszolta azt, hogy idén már kétszer volt szabadságon, és 61 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a rövidebb nyaralást részesíti előnyben a hosszú családi vakációval szemben.

A válaszadók 40 százaléka ugyanakkor azt is bevallotta, hogy a rövidebb kiruccanások stresszesebbek a hagyományos nyaralásnál.

"Az emberek ésszerűtlenül mérik fel, hogy mi fér bele egy hosszú hétvégébe. Ennek következtében a családok túltervezik és túlbonyolítják a kikapcsolódást" - magyarázta Donna Dawson amerikai pszichológus a stressz okait.

A brit nemzeti turisztikai ügynökség vezetője kiemelte, hogy a mini-nyaralások alkotják a brit turisztikai piac leggyorsabban növekvő szegmensét.

Stephen Bath, a brit utazási irodák szövetségének korábbi elnöke szerint a jelenség oka, hogy az emberek minél több izgalmas helyet akarnak megismerni, ahelyett, hogy hosszú időt töltenének egy helyen.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×