eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Miért fogynak a férfiak és híznak a nők összeköltözéskor?

Az összeköltözés rosszat tesz a nők egészségének: a kezdeti időszakban ugyanis, azért, hogy párjuk kedvében járjanak, több egészségtelen ételt esznek, és gyakran fel is szednek jó pár kilót. A férfiak egészségének azonban sokszor jót tesz az agglegényélet feladása, mivel a tudatosabban étkező nők mellett ők is egészségesebben kezdenek táplálkozni - állítja egy brit felmérés.

Ahogy az összeköltözés után egymáshoz igazodnak a párok étkezési szokásai is, a férfiak elkezdenek több zöldséget és kevesebb zsírt, illetve cukrot enni. A nők ugyanakkor több húst, magas zsírtartalmú tejet, gazdag szószokat, és általában több nehéz ételt esznek - olvasható a Newcastle-i Egyetem táplálkozástudományi központjának tanulmányában.

Érdekes módon az együttélésből adódó problémák, a párkapcsolat megfeneklése is a nőknél jelentkezik plusz kilók formájában, mivel inkább ők azok, akik az ételekhez fordulnak vigaszért.

Amelia Lake dietetikus, aki nagy-britanniai, amerikai és ausztrál kutatások eredményei alapján állította össze a tanulmányt, azt mondja: összeköltözéskor szimbolikus jelentőséget kap az étel mind a férfiak, mind a nők szemében. Sok pár érzi úgy, hogy fontosak a közös étkezések.

A dietetikus szerint az összeköltöző pároknak tudatosan kellene arra figyelniük, hogy ezt az időszakot életmódjuk és étkezési szokásaik pozitív irányú megváltoztatására használják fel, egymást támogatva az egészséges életmód kialakításában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×