eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Az Árpád hídi gázoló milliós kártérítésre számíthat

A tavaly nyári halálos autóverseny egyik résztvevőjének eltört a kulcscsontja a balesetben, ezért kártérítést kaphat. A halálos áldozat egy vétlen kerékpáros volt.

2023 júliusában megdöbbentő közlekedési baleset történt az Árpád hídon a hajnali órákban. Egy száguldozó Mercedes gázolt halálra egy 26 éves kerékpárost, akinek mindkét lába leszakadt. Friss fejlemény az ügyben, hogy a gázoló sofőr akár milliós jóvátételt is kaphat, mert eltört a kulcscsontja, amit egy másik száguldozó autó sofőrje okozhatott.

A vizsgálat szerint akkor tört el a kulcscsontja, miután halálra gázolta a kerékpárost, és a másik autós, akivel versenyzett, belecsapódott. A luxusautóval száguldozó férfinak a másik sofőr ezért jóvátételt fizetne, erről az ügyészség fog dönteni. Nem ez lenne az első megdöbbentő határozat az egész országot megrázó ügyben.

Az ügyben az a gyanúsított, aki a második kocsit vezette, közúti baleset gondatlan okozásának vétségével lett meggyanúsítva, mivel, amikor beleszaladt az előtte már felborult autóba, akkor sérült meg az első kocsi sofőrje – mondta a Tényeknek Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Ezért a BMW sofőrje most kérvényezte, hogy jóvátételt fizethessen a biciklist halálra gázoló sofőrnek. Erről az ügyészség fog dönteni.

A másik illegálisan versenyző sofőr azt is hozzátette, hogy szerinte a Mercedesből kifolyt olajon csúszott meg. A következő hetekben dől el, hogy ezt teljes beismerésnek ítéli-e az ügyészség. Ha engedélyezik a jóvátételt, az Árpád hídi gázoló akár milliókat is kaphat.

Nem ez lenne az első, sokkoló döntés az ügyben.

Tavaly októberben ugyanis elengedték a 34 éves gázolót, és háziőrizet alá került. Majd néhány hónapja újabb határozatot hozott a bíróság, és a háziőrizetet is megszüntette.

A gázoló szabadon mozoghatott Budapesten. A döntés óriási felháborodást váltott ki, és az ügyészség is fellebbezett ellene.

Ezután a bíróság szigorított, és kimondta, hogy este 8-tól reggel 7-ig nem hagyhatja el az otthonát. Napközben viszont ezután is szabadon mozoghat, de autót nem vezethet.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×