eur:
395.49
usd:
365.71
bux:
74084.87
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Az útról lesodródott, árokba borult migránsokat szállító személyautó az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében 2023. augusztus 1-jén. A balesetben egy gyermek meghalt, öten megsérültek.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Letartóztatták az M5-ösön halálos balesetet okozó embercsempészt

A balesetben egy török gyermek életét vesztette.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a moldovai férfi augusztus 1-jén a kora reggeli órákban a szerb–magyar határ közelében vett fel hét, Magyarországra illegálisan érkezett török állampolgárt – köztük két gyermeket –, majd elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába.

A moldovai sofőr Lajosmizse közelében járművével lesodródott az útról és előbb szalagkorlátnak ütközött, majd az út menti árokba csapódott. A baleset következtében az egyik gyermek a helyszínen meghalt, a többi utas könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – tájékoztatott Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.

Kegyetlen statisztikák jelentek meg Milák Kristóf úszásáról

Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó jelenleg az Eurosport szakkommentátoraként kíséri figyelemmel az olimpia úszóprogramjának történéseit. Léon Marchand és Milák Kristóf káprázatos versenyéről jelentetett meg a Facebookon érdekes adatokat. Van, amiben a francia most már minden idők legjobbja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csúnyán beborult az ég Ázsia felett

Csúnyán beborult az ég Ázsia felett

Úgy tűnik, a július nem csak a kínai feldolgozóipari tevékenység visszaesését, hanem az ázsiai gyárak általánosan gyenge teljesítményét hozta. A vállalkozók a gyenge keresletre panaszkodnak, így növekszik a kockázata annak, hogy a remélt gazdasági élénkülés távolabbra tolódik. A felmérések szerint a feldolgozóipar Kínában és Japánban zsugorodott, Dél-Koreában pedig lassult a bővülés üteme.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×