eur:
395.49
usd:
365.71
bux:
74084.87
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Nyitókép: Pixabay

Ismerősét vette célba a zalaegerszegi lövöldöző

Célzott lövéseket adott le ismerősére gáz-riasztó fegyverével az a férfi, aki szerda délelőtt többször is lőtt Zalaegerszeg belvárosában, sérülést azonban nem okozott – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A közleményben felidézték, szerda délelőtt több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy Zalaegerszeg belvárosában, a Széchenyi téren egy férfi több lövést is leadott a levegőbe. A rendőrök rövid idő alatt a helyszínre értek és a közelben elfogták a 46 éves helyi férfit, aki egy gáz-riasztó fegyverrel lőtt.

Az elkövető a Széchenyi téri buszmegállóban várakozó ismerősére célozva, mintegy tíz méter távolságból két lövést adott le, majd a pisztolyt visszatette a hátizsákjába és távozott. Az eset során nem sérült meg senki.

A nyomozók garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a lövöldözővel szemben, akit őrizetbe vettek. Lakásán ugyanakkor még egy gáz-riasztó fegyvert és hozzá való töltényeket is találtak.

Az MTI információi szerint az elkövető ugyanaz a férfi, aki az elmúlt hónapokban többször is követett el garázda cselekményeket Zalaegerszegen.

Februárban a Terrorelhárítási Központ munkatársai vitték ki társasházi lakásából és a rendőrök szállították a megyei kórház pszichiátriai osztályára a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott az ablakából. Otthonában akkor két gáz-riasztó fegyvert találtak.

Néhány nappal korábban ugyanebből a társasházi lakásából az ablakon keresztül több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.

Kegyetlen statisztikák jelentek meg Milák Kristóf úszásáról

Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó jelenleg az Eurosport szakkommentátoraként kíséri figyelemmel az olimpia úszóprogramjának történéseit. Léon Marchand és Milák Kristóf káprázatos versenyéről jelentetett meg a Facebookon érdekes adatokat. Van, amiben a francia most már minden idők legjobbja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csúnyán beborult az ég Ázsia felett

Csúnyán beborult az ég Ázsia felett

Úgy tűnik, a július nem csak a kínai feldolgozóipari tevékenység visszaesését, hanem az ázsiai gyárak általánosan gyenge teljesítményét hozta. A vállalkozók a gyenge keresletre panaszkodnak, így növekszik a kockázata annak, hogy a remélt gazdasági élénkülés távolabbra tolódik. A felmérések szerint a feldolgozóipar Kínában és Japánban zsugorodott, Dél-Koreában pedig lassult a bővülés üteme.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×