eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mi vezetett a pátyi boncmester lebukásához

Részben beismerő vallomást tett R. Dénes, a kertjében emberi maradványokat tároló egykori boncmester azonban tagadja, hogy kereskedett volna a szövetekkel.

Az egykori pátyi boncmester sosem szeretett volna a hírekben szerepelni, egyedül a túlélésre vágyott – írja a Bors. A bulvárlap megtalálta a férfit, aki annyira retteg a nyilvánosságtól, hogy az utcára sem szívesen megy ki, ezért az ügyvédjéhez irányította a médiumot.

„Azért vállaltam el az ügyet ingyen, mert a tények ismeretében meggyőződtem arról, hogy a férfi senkinek sem ártott” – fogalmazott Magyar György, hozzátéve, hogy egy anyagilag és erkölcsileg is tönkrement emberről van szó. „Arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél le­vő, vizsgálatokra kimetszett em­beri szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon. A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut” – ma­gyarázta az ügyvéd, hangsúlyozva:

szó sincs szervkereskedelemről, de még az előzetes információkban megjelent végtagokról vagy szervekről sem.

A Bors azt is megtudta, hogy a volt boncmester milyen körülmények kö­zött bukott le. R. Dénes annyira nehéz helyzetbe került, hogy kénytelen volt 100 ezer forint alatt eladni az autóját, amit a szövetek szállítására is használt. A vevőknek átadta a slusszkulcsot, mert arra sem volt pénze, hogy odautazzon a régi házába, és a gépkocsit személyesen adja át. A vásárlók elmentek a járműért, de aztán alaposabban szétnéztek az udvaron, és jelezték a rendőrségnek, hogy milyen tégelyeket találtak.

Ma­gyar szerint R. Dénes nem számíthat komoly büntetésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×