eur:
387.68
usd:
356.99
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Tanórán vert meg egy diákot egy anya és a gyereke

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen garázdaság vétsége miatt. Az eset még tavaly decemberben történt egy általános iskolában.

A vád szerint a vádlott, fiával együtt, 2019. november közepén, kora délután, bementek az általános iskola egyik tantermébe tanítási óra közben, és az osztály előtt, korábbi vitájuk miatt, megfenyegették a vádlott fiának osztálytársát.

Ezután a vádlott fia ütlegelni kezdte az osztálytársat, majd amikor ő befejezte, a vádlott folytatta tovább a bántalmazást, többször megütötte a fiút, és ruhájánál fogva rángatta.

A cselekménynek az vetett véget, hogy az iskola karbantartója közbeavatkozott, és megakadályozta a további tettlegességet.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő osztályközösség tagjaiban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény öt évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség ezért, a vádlott tekintetében más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetésre tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×