eur:
395.06
usd:
367.72
bux:
71616.17
2024. július 2. kedd Ottó
Autóra szerelt kamera az  útdíjhasználati jogosultságok ellenőrzésére kifejlesztett rendszer bemutatóján a NÚSZ XIII. kerületi Váci úti központjában 2019. május 7-én. A február óta tesztelt rendszer a 3,5 tonna feletti járművek ellenőrzési lehetőségeit bővíti. A fejlesztés menet közben, a legkorszerűbb kamerával készít videófelvételt, a hozzá tartozó szoftverrel készült anyagot pedig a rendőrségnek továbbítják.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kilencvenmilliós útdíjcsalást derített fel a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecen térségében, a 4-es úton olyan járművet ellenőriztek, amelyen a rendszámot azért helyezték el szabálytalanul, hogy az útdíjfizetési kötelezettséget elkerüljék. Az okozott kár csaknem 90 millió forint - közölte a NAV hajdú-bihari adó- és vámigazgatósága vámszakmai sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Kiss Nóra közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrzésre állítottak meg egy almát szállító kamiont. Azt észlelték, hogy a jármű első rendszámát a sofőrfülkében, a szélvédő mögött úgy helyezték el, hogy a kamera nem tudta leolvasni.

A NAV munkatársai az egységes közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adataiból megállapították, hogy a jármű több esetben is útdíjas szakaszon közlekedett, de hónapok óta nem fizetett, és ezzel megközelítőleg 90 millió forint kárt okozott.

A pénzügyőrök költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál és értesítették a rendőrséget - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×