eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Gyerekeket fenyegetve koldult pénzt – bíróság elé állítják

Egy fiatal férfi áll zsarolás miatt bíróság elé a Pécsi Járásbíróságon, mert két fiatal fiút is megfélemlített a megyeszékhelyen, pénzt követelve tőlük.

A vádirat szerint tavaly szeptember elsején Pécs Kertvárosában szólított le egy gyermekkorú fiút, adjon pénzt, hogy beteg anyjához haza tudjon utazni – írja a Bama.hu.

A megszeppent fiú megszaporázta lépteit, ám a vádlott nem tágított mellőle, azzal rémisztgette, hogy korábban rablás miatt ült börtönben

– közben folyamatosan félelmet keltve gesztikulált a szegény gyerek irányába.

A gyerek a fenyegetések atására bevallotta, hogy gyógyszertárba megy, de a visszajárót odaadja majd. Pechjére a patika zárva volt, így a gyanúsított elkérte az ötezres címletet a gyerektől, hogy a felét majd visszaadja. Ám a fiú a félelemtől nem merte megszámolni a visszakapott pénzt, sőt, a vádlott továbbra is követte, és újabb ezer forintot kért vissza abból, amit korábban a gyereknek adott. Mindössze 945 forint maradt az áldozat zsebében.

Tíz nappal később a vádlott szintén megszólított egy középiskolás fiút, hogy 2700 forintot kérjen tőle azzal az ürüggyel, hogy a testvéreit akarja meglátogatni. A megkörnyékezett srác nem adott pénzt, ám továbbra is követte, s közölte, hogy háromnapos őrizetből szabadult nemrég, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt.

A fiú ekkor felajánlotta, hogy vesz neki vonatjegyet, ám nem sikerült meggyőznie az agresszív támadót. Ekkor a gyerek – hirtelen ötlettől vezérelve és menekülésképpen – bement egy közeli dohányboltba, ahol értesítette a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×