eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nemzetközi embercsempész bandára csaptak le a rendőrök Spanyolországban

Hamis úti okmányokkal irániakat juttatott el az Egyesült Királyságba az a nemzetközi embercsempész-hálózat, amelynek hét tagját csütörtökön tartóztatták le Spanyolországban.

A spanyol hatóságok tájékoztatása szerint a banda hamis vízumaival az elmúlt kilenc hónapban több mint 50 iráni utazott Spanyolországba, ahol hamis görög útleveleket kaptak, és ezzel már mint uniós állampolgárok folytatták útjukat a szigetországba.

Mindezért az embercsempészek 10-15 ezer euró (3,1 - 4,7 millió forint) közötti összeget kértek tőlük.

A hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az embercsempészek után, hogy az észak-spanyolországi Bilbao repülőterén négy iráninál találtak hamis útlevelet. Mindannyian Nagy-Britanniába akartak utazni.

A csütörtöki rendőri akció során letartóztatott embercsempészek mind iráni állampolgárok. Egyiküket a dél-spanyolországi Fuengirolában, a többieket pedig Madridban fogták el.

Az akció eredményeként előkerült 47 hamis útlevél, valamint 100 ezer euró egy kétfenekű bőröndbe rejtve.

A rendőrség becslése szerint a banda már több mint két éve folytatta tevékenységét.

Címlapról ajánljuk

Kopasz Bálint: elsősorban magamnak akarom bebizonyítani, hogy többre vagyok képes

Bár a párizsi olimpián szerzett bronzérem után még bizonytalan volt a folytatásban Kopasz Bálint, mára eldöntötte, hogy a Los Angeles-i ötkarikás játékokig kitart szeretett sportága mellett. Tokió olimpiai bajnok kajakosa azt mondta az InfoRádióban, hogy elég nagy volt a kontraszt a szezon elején és végén mutatott versenyzéseit illetően, és továbbra is keresi az okokat, hogy mi történhetett vele az olimpiai döntő utolsó 200 méterén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×