eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss hírek a káptalanfai vérengzés egyik túlélőjéről

Túl van az életveszélyen, ám továbbra is súlyos az állapota annak a káptalanfai kislánynak, akinek a családját szerelemféltésből akarta megölni egy osztrák férfi.

Január 10-én történt a mészárlás Káptalanfán. Egy osztrák férfi végezni akart 22 éves szerelmével és annak családjával. Megölte a családapát, életveszélyesen megsebesítette az anyát, a szerelmét, és annak hároméves húgát. Megsérült egy hatéves lány is. A férfi végül öngyilkos lett.

Mint a kisalföld.hu írta, a hároméves lányt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebésze műtötte meg, az életéért azóta küzdenek. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója elmondta, a beteg állapota viszonylag stabil. Önállóan képes lélegezni, de múlt csütörtökön is átesett egy újabb műtéten.

Úgynevezett poszttraumás sokkban van, vagyis a történtek az emlékeiben kísértik. Nyugtatják a beteget, akinél egyelőre nem tudnak végleges választ adni arra sem, hogy maradandó sérülései milyen fokúak lesznek.

A napokban megszólalt az a nő is, aki az osztrák férfi barátnője volt. A pár négy évig élt együtt Bécsben, jó körülmények között, családi házban, sokat jártak múzeumokba, moziba, és semmi jele sem mutatkozott annak, hogy a férfi ilyen cselekményre képes. Egy idő után sokat veszekedtek, ezért nő úgy döntött, visszaköltözik családjához, amit január 10-e előtt meg is tett.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×