eur:
397.75
usd:
358.96
bux:
74070
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Hajléktalan "népszámlálás" kezdődik Budapesten

Átfogó felmérést végeznek a hajléktalan emberek élethelyzetéről Budapesten október 3. és október 11. között.

A felmérés keretében részletes kérdőíves adatfelvétel várható a budapesti hajléktalan szállásokon, a családok átmeneti otthonaiban lakók, a hajléktalanok nappali melegedőit igénybe vevők, valamint a közterületeken éjszakázók körében a "Február Harmadika Munkacsoport" (Menhely Alapítvány) évenkénti adatfelvételeinek tapasztalatait felhasználva - közölte a szervezet.

Az érintettek demográfiai és egészségi helyzete mellett azt is megvizsgálják, hogy a hajléktalanok hogyan látják a jelenlegi helyzetük megváltozásának a lehetőségeit, s mit tudnak ők és szociális segítőik tenni a változás érdekében.

A a Menhely Alapítvány jelezte: a kérdőíves adatfelvétel mellett - a korábbi, 2005-ös és 2008-as "hajléktalan népszámláláshoz" hasonlóan - önkéntesek közreműködésével regisztrálják a közterületeken éjszakázó embereket is. Ebben az évben Budapest belső kerületeiben, jövőre a külső kerületekben próbálják megállapítani, ténylegesen hányan alszanak fedél nélkül éjszakánként a fővárosban.

A kutatás a Városkutatás Kft, a Menhely Alapítvány, a Budapesti Módszertani Szociális Központ (BMSZKI), a Fővárosi Önkormányzat és a budapesti hajléktalanellátó szervezetek összefogásával, az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.

"Idén az Unió tíz országának 15 városa vesz részt ebben a nemzetközi kutatásban, melynek célja, hogy mind az Európai Unió, mind az egyes tagországok, önkormányzatok az eddigieknél hatékonyabb lépéseket tegyenek a tömeges hajléktalanság felszámolása érdekében" - olvasható a közleményben, amely szerint a felmérés fontos ahhoz, hogy megbízható adatokkal alátámasztott döntések születhessenek, illetve hogy az egyes intézkedések hatásai mérhetőek legyenek.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×