eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Parking machine in the city street, evening
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Kötelező lesz itthon a kocsma mellé parkolót építeni

Egy új kormányrendelet szerint meghatározza, hogy hová kötelező a parkoló, például hajléktalanszálló mellé is.

Új vendéglátó egységek fogyasztóterének minden megkezdett 10 négyzetmétere után, valamint új hajléktalanszálló minden 30 férőhelye után egy parkolót köteles biztosítani az építője. Ez áll többek között abban a kormányrendeletben, amit most bocsájtottak társadalmi vitára – írta a Telex.

A tervezet kritikusai szerint abszurd, hogy nem lehet kocsmát sem nyitni parkoló nélkül, miközben tilos egyszerre inni és vezetni. Szakmai szervezetek már nyáron szóvá tették, hogy rossz és káros a tervezet, de a javaslataikból állítólag semmit nem vett figyelembe a szaktárca.

A tervezet alapján irodaház esetén minden 20 négyzetméterenként kell majd parkoló – tehát egy nagyobb irodaház esetén több ezer parkolóhely is kellhet még akkor is, ha jó tömegközlekedés mellé épül.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Az elmúlt évtizedben megtorpant a fejlődő országok felzárkózása a gazdagabb nemzetekhez képest. Az Economist magazin elemzése szerint a szegényebb országok jóléti mutatói lassabban javulnak, mint ahogy a fejlett gazdaságok gyarapodnak. Ez a trend ellentétes az 1990-es évek közepétől kezdődő húszéves időszakkal, amikor a globális szegénység csökkenő tendenciát mutatott - közölte az Infostart.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×