eur:
397.07
usd:
359.71
bux:
71919.84
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Az 500 kilogrammos légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Szétszedték a hatalmas bombát Esztergomban

Erre volt szükség ahhoz, hogy meg lehessen mozdítani. Veszélyes művelet volt, de már vége is.

A tűzszerészek hatástalanították a száz kilogrammos szovjet rombolóbombát Esztergomban, a rendőrség feloldotta a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást - közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden.

Gajdos Milán főhadnagy felidézte: a Visegrádi úton, a Tüzép-telep területrendezésekor, szombaton bukkantak a 100 kilogrammos, élesített fenék- és orrgyújtó szerkezettel rendelkező szovjet rombolóbombára. A robbanótest elszállításához annak hatástalanítására volt szükség, ennek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 200 méter sugarú körben zárta le a rendőrség a területet kedden reggel.

Hozzátette: a tűzszerészek eltávolították a fenék- és orrgyújtó szerkezetet, a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik, a gyújtószerkezeteteket pedig még kedden az arra kijelölt robbantási területen semmisítik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×