eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Heltai László, a Lehet Más a Politika (LMP területfejlesztésért és költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes jelöltje (b) beszél, mellette Csárdi Antal, a Lehet Más a Politika (LMP) főpolgármester-jelöltje (k) és Szilvágyi László, a párt XV. kerületi polgármesterjelölt (j) az LMP sajtótájékoztatóján, amelyet Budapesten, a XV. kerületi Őrjárat utcai szakrendelő előtt tartottak 2014. október 1-jén.
Nyitókép: Beliczay László

Újabb politikus lép ki az LMP-ből

Schmuck Erzsébet után Keresztes László Lóránt is otthagyja az LMP-t.

Schmuck Erzsébet után Keresztes László Lóránt is bejelentette, hogy kilép az LMP-ből. „A mai napon, 14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben. A párt vezető testületéből múlt év nyarán, önként távoztam. Nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, melyeket a pártvezetés leírt” – írta vasárnapi Facebook-posztjában az LMP országgyűlési képviselője.

Keresztes korábban az LMP frakcióvezetője volt, 2018 és 2019 között pedig a párt társelnöke - írja a Telex.

Keresztes szerint nagy baj, hogy az LMP akkor veszítette el irányát és társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne egy működőképes zöld pártra. Azt is írta, hogy korábbi tagtársaihoz továbbra is lojális marad, de „egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni.”

Keresztes László Lóránt Tusványoson azt mondta a Telexnek, hogy a politikai irányváltások tükrében nem volt meglepő, hogy megroggyant az LMP támogatottsága. „Én sem tudtam követni ezeket a kanyarokat, és jól láthatóan a választók sem” – mondta.

Schmuck Erzsébet szombaton jelentette be, hogy 15 év után kilép az LMP-ből. Döntését azzal indokolta, hogy „ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt!” Schmuck szerint ugyan az Ungár vezette EP-listára a szavazatok mindössze 0,87 százalékát kapta az LMP, de ebből semmilyen következtetést nem vont le sem a párt, sem Ungár Péter.

Az LMP most zajló kongresszusán Schmuck már nem indult a tisztújításon, Ungár Péter mellett Szabó-Kellner Katalin lett a társelnök.

Az LMP egyik alapítója, Vágó Gábor is a kilépők között van, igaz, saját elmondása szerint egyszerűen csak elfelejtett kilépni a pártból korábban. Vágó a bejegyzésében arról is ír, hogy nem tudott abban részt venni, hogy az LMP először összeállt a DK-val, majd most a Fidesszel, és hogy Ungár Péter pártelnök addig taktikázgatott a párttal, amíg az teljesen elvesztette az alapításkor kijelölt irányt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×