eur:
389.68
usd:
357.89
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Árvaszúnyograj Budapesten 2021. június 18-án. Az árvaszúnyogok nem csípnek, rajzásuk az utóbbi hetekben kezdődött.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

Jelentős szúnyoginvázió alakult ki, és még ennél is van rosszabb hír

Tizenkét vármegye kétszázkilencvenhét településén irtják a szúnyogokat összesen 62 ezer hektáron a héten. (OKF) hétfőn az MTI-t.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kifejlett szúnyogok elleni földi védekezés a Szigetközben, a Dunakanyarban, a Tisza-tónál, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén folytatódik.

A héten pótolják a szeles időjárás miatt Békés vármegyében elmaradt múlt heti kezeléseket is. A platós gépjárművekről végzett permetezést az esti, éjszakai órákban hajtják végre. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Kitértek arra is, hogy az idei évben a folyó menti településeken, főképp a Duna, a Rába és a Dráva mentén jelentős szúnyoginvázió alakult ki a nyár első felében. Az elhúzódó áradás következtében óriási területeken alakultak ki a csípőszúnyoglárváknak ideális élőhelyek. Az ártéri erdőterületek azontúl, hogy kiváló szaporodóhelyet biztosítanak a szúnyogoknak, jellemzően védett természeti területen találhatók, ahol

nem lehet szúnyoggyérítést végezni.

Az elmúlt két hétben az extrém hőség hatására javarészt felszáradtak a folyamatos utánpótlást biztosító tenyészőhelyek, így a gyérítés hatására érezhetően csökken a szúnyogártalom – mutattak rá a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×