eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Bank calculates the home loan rate
Nyitókép: krisanapong detraphiphat / Getty Images

Megjelent az Otthon Felújítási Program a kormány első féléves jogalkotási munkatervében - a nap hírei

A NATO-tagállamoknak a GDP 3 százalékára kellene emelniük védelmi kiadásaikat a lengyel elnök szerint. Elnyerte a legjobb produkciós tervezés kategória Oscar-díját Mihalek Zsuzsa

Megjelent az Otthon Felújítási Program a kormány első féléves jogalkotási munkatervében – vette észre a money.hu. A tervek szerint lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni a támogatást, és nem csak azok veheti majd igénybe, akik gyereket vállalnak vagy már gyereket nevelnek.

Újabb Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között. Drégelypalánkot és Ipolyhídvéget köti össze az 50 méteres, hárommilliárd forintból épült átkelő. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadáson kiemelte: 2010 óta 18 új átkelő épült a két ország között.

A fontos kérdésekben egyezik a magyar és a szlovák kormány véleménye - közölte magyarországi látogatása alkalmával a szlovák parlament elnöke. Peter Pellegrini megerősítette: Szlovákia sosem fog egyetérteni az uniós vétójog megvonásával.

Sóskúton épít fürdőszoba-összeszerelő gyárat a Bayer Construct Zrt. – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: az építőipari cég 15 milliárd forint értékben épít gyárat. A projektet az állam 6,6 milliárd forinttal támogatja, így segítve száz új munkahely létrejöttét.

Szerdától csökken a benzin ára, a gázolajé nem változik - írja a Holtankoljak.hu. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal lesz kevesebb, ez a változás várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. Így 95-ös 619-ba kerülhet, a gázolaj ára 641 forint marad.

Büntető eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyetteséről készült legfrisebb videót. Az RTL rejtettkamerás felvételein az látszik, hogy elnöki kegyelemen részesített K. Endre a bicskei gyermekotthon egyik volt lakóját próbálta vallomása megváltoztatására bírni.

Az Európai Bizottsághoz fordult a magyarországi különadó és árstopok miatt a Spar – írja a Financial Times. Az áruházlánc azzal vádolja a magyar kormányt, hogy intézkedéseivel megsérti az uniós jogot.

Portugáliában a jobboldali pártokat tömörítő Demokratikus Szövetség nyerte az előrehozott parlamenti választásokat. A 8 éve kormányzó baloldali Szocialista Párt mindössze 8 tized százalékkal lemaradva a 2. helyen végzett.

Egész Európában hatással lesznek az az életkörülményekre az éghajlati változások – figyelmeztet az Európai Környezetvédelmi Ügynökség, amely gyors fellépést sürget. Jelentésük szerint az elhúzódó aszályok ugyanis jelentős veszélyt jelentenek a növénytermesztésre, az élelmezésbiztonságra és az ivóvízellátásra.

Németországban bírálja az energiaátállás megvalósításának menetét a szövetségi számvevőszék. A jelentés szerint veszélybe került az ellátás biztonsága, a villamosenergia túl drága, és a szövetségi kormány képtelen átfogóan felmérni az energiaátállás tájra, természetre és környezetre gyakorolt hatását.

Új szabályozást fogadott el a rövid távú bérleti szolgáltatásokra az Európai Parlament. A rendelet értelmében az online platformoknak meg kell felelniük bizonyos regisztrációs és adatmegosztási kötelezettségeknek. Egy egyszerű online regisztrációs eljárás segíti az illetékes hatóságokat a szállásadók és ingatlanok azonosításában.

A NATO-tagállamoknak a GDP 3 százalékára kellene emelniük védelmi kiadásaikat a lengyel elnök szerint. Andrzej Duda a Joe Biden amerikai elnökkel tervezett holnapi, washingtoni találkozója előtt a nemzetbiztonsági tanáccsal egyeztetett.

Már 10 éve látja el Szlovénia légterének védelmét az olasz légierővel közösen Magyarország - jelezte a honvédelmi miniszter Ljubljanában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szlovén kollégájával tárgyalása után hangsúlyozta: erősíteni kell a védelmi kapcsolatokat térségünk biztonságának megőrzése érdekében.

Kivonta Haitiről a teljes diplomáciai személyzetet az Európai Unió a biztonsági helyzet romlása miatt. Peter Stano, az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője az intézedést azzal magyarázta, hogy fegyveres csoportok vették át az irányítást a főváros, Port-au-Prince nagy részén.

Közös tengeri hadgyakorlatot tart Kína, Oroszország és Irán március közepén az Ománi-öböl térségében - jelentette be az orosz és a kínai védelmi minisztérium. A gyakorlat célja a regionális tengeri biztonság közös fenntartása.

Tűzszünetre és a segélyszállítmányok célbajuttatására szólította fel a harcoló feleket az ENSZ-főtitkára. António Guterres a Hamász által fogva tartott túszok szabadon bocsátását is.

Több, Magyarországról induló vagy ide érkező nemzetközi vonaton is hosszabb menetidőre kell számítani az újabb német vasúti sztrájk miatt. A munkabeszüntetés kedden hajnali 2 órától szerda hajnali 2 óráig tart.

A Lufthansa mintegy ezer járatának törlésére számít holnap és szerdán a légiutas-kísérők kétnapos sztrájkja miatt. Ennek következtében összességében nagyjából 120 ezer embernek kell átterveznie utazását.

Elnyerte a legjobb produkciós tervezés kategória Oscar-díját Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője a két brit látványtervezővel együtt. A legjobb film Oscar-díját az Oppenheimer kapta. A portugál 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját Madarász Isti Átjáróház című fantasy-romkomja nyerte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×