eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Meghackelték az Igazságügyi Minisztérium egyik weboldalát

Egy kormányzati fogyasztóvédelmi oldalt ért egy úgynevezett defacement, azaz egy eltorzító, elcsúfító jellegű hackertámadás.

Péntek reggel feltörték az egyik kormányzati weboldalt, írta meg a Telex. A lap egyik olvasója szúrta ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium alá tartozó fogyasztóvédelmi portál egyik aloldalát, a jogsértést elkövető webáruházak adatbázisát meghackelte valaki.

A linkre kattintva egy cigiző fiatal képe és egy lobogó román zászló ugrott fel, továbbá az alábbi szöveg volt olvasható:

"sziasztok barataim es nem barataim. lenishun ujra lecsapott mos pedig ejen a csodas oldalon! :DDDD Cool szarvas zoltan fejere miert esett ra szekreny mostan? eljen telex.hu tesverek."

A Google által mentett verzió szerint az oldal csütörtök kora este még rendben működött. A Google időközi weboldal-archiváló automatizmusa, a Wayback Machine (amely rendszeresen elmenti a főbb weboldalak fontosabb lapjainak aktuális változatát) megőrizte a hacker művét.

A Telex azt közölte, hogy jelezte a problémát a minisztériumnak.

A feltört oldalra kattintva már csak egy hibaüzenet jelenik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 05:00
×
×
×
×