eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
fotó: Szörényi Laura
Nyitókép: Szörényi Laura

Nem hajlandó apadni a Balaton

Egy hete 103 centi a Balaton vízállása. Ez azért fontos, mert így minden bizonnyal elkerülhető, hogy október közepén 60-70 centire süllyedjen a vízszint.

Július 29-e óta 103 centi a Balaton vízszintje. Ebben az is közrejátszik, hogy az elmúlt egy héten voltak csapadékos napok is. Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten 20 fok közelébe hűlt a magyar tenger.

Tegnap Siófoknál 21,9 fokot mértek.

Közben a KSH adatokat szolgáltatott a magyar turizmusról. Ebből kiderül, hogy a legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 14 százalékát regisztrálták.

A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai turisták kedvence – a balatoni régióban – Siófok és Balatonfüred, míg a külföldi vendégek Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.

Ma reggel arról írtunk, hogy összesen hány szabadstrand áll a fürdőzők rendelkezésére. A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan helyet ahol az ingyenesség mellett parti szolgáltatások is megtalálhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×