eur:
394.57
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikopterének egyike a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Itt vannak a honvédség vadonatúj Airbus helikopterei - fotók

Megérkezett a honvédség első két Airbus H225M típusú helikoptere Szolnokra hétfőn.

A 70-es és 71-es oldalszámú közepes, szállító (Troop Transport Helicopter) konfigurációjú gépeket két vízsugárral köszöntötték az MH Kiss József 86. Helikopterdandár területén.

A francia és magyar pilóták által vezetett gépeket mások mellett Koller József dandártábornok, a légierő megbízott parancsnoka, Simon Zsolt ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka fogadta.

Szolnok, 2023. július 17.
A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikopterének egyike a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt.
MTI/Mészáros János
Szolnok, 2023. július 17. A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikopterének egyike a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt. MTI/Mészáros János

A két helikoptert júliusban adták át az Airbus Helicopters franciaországi, marignane-i gyártó központjában. A Honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat gépet rendelt.

A H225M helikopter magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata 2021-ben kezdődött, amelynek során külön figyelem irányult a helikopter magyar konfigurációjának sajátosságaira, a helikoptereket ugyanis kifejezetten a magyar katonai igények szerint alakítják ki és gyártják.

Szolnok, 2023. július 17.
A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikoptere a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt.
MTI/Mészáros János
Szolnok, 2023. július 17. A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikoptere a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt. MTI/Mészáros János

A minisztérium szakemberei először 2022 márciusában tettek látogatást a gyártónál, ahol szakmai egyeztetést folytattak a helikoptertípus tervezéséért és gyártásáért, valamint az üzemeltetési és karbantartási rendszeréért felelős szakemberekkel. A folyamat végén típusalkalmassági tesztrepüléseket hajtottak végre az IRO 011 gyártói azonosítójelű helikopterrel 2023. február 28. és március 1. között.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×