eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: MÁV

Rendeződni látszik a vonatforgalom a kétpói baleset után

Szombat estére befejeződött a július 9-én Kétpónál történt baleset során rongálódott vágány helyreállítása, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzése, így vasárnap hajnaltól egy vágányon ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között, az utasoknak – egy vonatpár kivételével – már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk – közölte a MÁV.

Ideiglenes változások:

  • A torlódások és nagyobb késések megelőzése érdekében a munkanapokon Szolnokról Mezőtúrra 16:45-kor és a Mezőtúrról Szolnokra 17:41-kor induló személyvonatok (7436, 7433) helyett pótlóbusz közlekedik. Pusztapó megállóhelyet nem érinti a busz. Az utasoknak a vonatok menetidejéhez képest 20 perccel hosszabb, körülbelül 55 perces eljutási időre kell számítani.
  • A július 15-én, szombaton éjszaka a Keleti pályaudvarról Bukarestbe 22:45-kor továbbinduló, és a 16-án, vasárnap hajnalban Bukarestből Bécsbe közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat (347, 346) még Biharkeresztes érintésével, a Nagyvárad–Kolozsvár–Tövis kerülő útirányon közlekedik. Ezt követően már ismét a Békéscsabán és Lőkösházán keresztül közlekedik a Dacia gyorsvonat.

– olvasható a MÁV Zrt. honlapján.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, július 9-én, vasárnap délben, Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító- és tartálykocsija kisiklott, jelentős kárt okozva a vasúti pályában is, ezért mindkét vágányon le kellett állítani a forgalmat. Emiatt az egyvágányú forgalom szombat késő esti újraindításáig, Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbuszok szállították, szállítják az utasokat. Az eljutási idő egy-másfél órával nőtt a békéscsabai fővonalon.

A helyszíni vizsgálat mellett még 9-én, vasárnap elkezdték a műszaki mentést. Szolnokról a helyszínre érkezett a nagy teherbírású vasúti daru, mellyel a kisiklott kocsikat helyezték vissza a vágányra, illetve a roncsokat és a konténereket emelték át vasúti szállítókocsikra. Szerdára már sikerült kiemelni a balesetkor a kavicságyazatba beékelődött teherkocsit is, azon kívül aznap még 5 kocsit szállítottak el. Csütörtökön a kevésbé rongálódott (bal) vágányon vasbetonalj cseréket, ágyazatrendezést végeztek, a betontörmelékeket takarították ki a vágányból és kicserélték a szükséges sínszakaszokat.

Szombat kora reggelre végzett a daru a hatókörén belül, elérhető távolságban lévő kocsik, roncsok beemelésével, ezt követően pedig délelőtt visszavontatták Szolnokra. A bal vágányon napközben a szakemberek visszakötötték a daruzás előkészítése során elbontott felsővezetéket, továbbá folytatták a pálya és a biztosítóberendezés javítását. A kevésbé sérült vágány helyreállítását és a szükséges vizsgálatot szombat estére fejezték be a MÁV és a leányvállalatának, a MÁV FKG Kft-nek a szakemberei.

A másik vágányban a kisiklott, felborult kocsik jelentősebb kárt tettek: egy felsővezetéket tartó oszlop kidőlt és összetört, körülbelül két kilométeren megrongálódott a vasúti pálya, ezen belül mintegy 400 méteren a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanná váltak. Itt új pályát kell építeni, emiatt a teljes helyreállítás akár több hetet is igénybe vehet. Addig a munkálatok helyszíne melletti vágányon, mintegy 200 méteren lassabban, 40 km/h-s sebességgel haladnak a vonatok a biztonság érdekében. Az okozott kár mértéke több százmillió forintra becsülhető.

A vasúttársaság azt javasolja a békéscsabai vonalon utazóknak, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a MÁV honlapján vagy a MÁVINFORM Facebook-oldalán a folyamatosan frissülő híreket.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×