eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.
Nyitókép: MTI/NAV

Valakik visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium nevével

A honvédelmi tárca figyelmeztető közleményt adott ki, mert ismeretlen személyek visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium és szervezeteinek nevével annak érdekében, hogy hamis üzleti ajánlatokat tegyenek a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvéd Vezérkar közös figyelmeztető közleményben hívta fel a HM szolgáltató partnereinek, valamint a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek a figyelmét egy honvédséggel kapcsolatos visszaélésre.

Illetéktelen személyek visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint az alárendelt szervezetei, intézményei nevével és ezt kihasználva valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tettek az egyes piaci szereplőknek – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

A visszaélések során az illetéktelen személyek olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amiben különböző dohányipari termékeket ajánlanak kedvezményes áron, objektumátalakítási okok feltüntetésével.

Ezzel kapcsolatban a HM azt tette közzé, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar semmilyen dohányipari termék értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet nem folytat.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy – mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek – sem intézményi szinten, sem a kapcsolódó cégek szintjén nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés kizárólag a jogszabályoknak megfelelően és a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar azt is közölte, hogy egyik sem használ sem gmail, hotmail, yahoo, sem .eu kiterjesztésű e-mail fiókokat. Így minden olyan cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel – függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra, a honvédségre vagy háttérintézményre – hamis és visszaélésszerű felhasználás eredménye.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×