eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.
Nyitókép: MTI/Varga György

Budapest kerületeiben is felbukkan a várva várt jármű

A héten tizenhárom vármegyében és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy Budapest mellett, összesen 75 ezer hektáron, Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyéket érinti a gyérítés.

A fővárosban a III., IV., XIII., XXI., XXII. és XXIII. kerületben irtják a vérszívókat.

A Duna mentén Komárom, Dunaújváros, Szekszárd, Budapest és a Csepel-sziget környékén végeznek földi gyérítéseket, de sor kerül a Balaton és a Velencei-tó part menti településeire is.

Szintén irtják a szúnyogokat a Bodrog, a Hernád és a Dráva mentén, Sopron környékén és Vas vármegye több településén. Csongrád-Csanád vármegyében pedig a múlt hétre tervezett, de a viharok miatt elmaradt munkát pótolják.

A tájékoztatás szerint

az esős, viharos időjárás kifejezetten kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának.

Ezért olyan térségekben is nagy számban jelentek meg a vérszívók, ahol csak ritkán fordul elő komolyabb "szúnyogártalom".

A kifejlett szúnyogok elleni védekezést platós autókra szerelt permetezőgépekkel végzik a települések belterületén az esti és éjszakai órákban; a méhekre és más, nappal aktív beporzó rovarokra nincs hatással a beavatkozás. Az irtószer nem jelent veszélyt az emberekre, állatokra, növényekre.

Címlapról ajánljuk
Új EU-frakcióról beszélt Bécsben az osztrák Szabadságpárt elnöke, a Fidesz elnöke és a cseh ANO vezetője
Patrióták

Új EU-frakcióról beszélt Bécsben az osztrák Szabadságpárt elnöke, a Fidesz elnöke és a cseh ANO vezetője

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×