eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: police.hu

90 helyett 159-cel száguldott, aztán jött egy gyorsabb BMW-s

A Vas vármegyei rendőrök továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a kiemelt baleseti okokra, így rendszeresen hajtanak végre sebesség-ellenőrzéseket a balesetveszélyes útszakaszokon.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei továbbra is rendszeresen végeznek sebesség-ellenőrzést a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon. A rendőri jelenlét célja, a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése, a balesetek számának csökkentése – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, a 87-es számú főúton végzett ellenőrzés során egy autós Szombathely térségében a megengedett 90 km/h helyett 193 km/h sebességgel haladt, ami során egy 159 km/h-val közlekedő gépkocsit előzött meg.

A veszélyes manővert végrehajtó gépkocsi üzemben tartójával szemben 200 ezer forintos közigazgatási bírság került kiszabásra. A másik, 159 km/h-val közlekedő gépkocsi üzemben tartója 90 ezer forint összegű bírságra számíthat.

A sebességmérések során egy másik sofőr Gérce térségében hajtott 90 km/h sebesség helyett 162 km/h sebességgel. Ebben az esetben a jármű vezetőjével szemben 90 ezer forintos közigazgatási bírságot került kiszabásra, továbbá hat előéleti pontot is kapott a sofőr a szabálytalanságért.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×