eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az Országgyűlés plenáris ülése 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Radikálisan csökkenhet a szavazások száma Magyarországon

Egyetlen lépés van már csak a 11 hónapos szünetig: az Országgyűlés május 23-ai szavazása.

A HVG.hu arról cikkez, hogy május 23-án fontos szavazás jön az Országgyűlésben: a fideszes többségű törvényalkotási bizottság ellenzék által hevesen bírált javaslatára arról kell dönteni, hogy lehetnek-e időközi választások Magyarországon július és jövő június közt, amikor is - egy napon - EP- és önkormányzati választások lesznek.

A javaslatban szerepel még a listaállítás feltételeinek szigorítása, illetve az is, hogy haláleset vagy lemondás miatt egy-egy képviselőt, településvezetőt hogyan lehessen helyettesíteni időközi választás híján.

Az ellenzék legfőbb problémája a javaslattal, hogy valójában egy új jogszabályról van szó, amelyet módosításba "csomagolnak", emiatt nem kell róla vitázni a Házban, és módosító javaslat sem szükséges hozzá, gyorsan "átmegy".

Egy most tárgyalt másik igazságügyi saláta-törvényjavaslathoz, amely 35 különböző törvény egymással össze nem függő módosításáról szól, a bizottság szintén kormánypárti tagok javaslata alapján egy 141 pontból álló bizottsági módosító csomagot fogadott el – vita nélkül – ugyancsak a csütörtöki ülésen - írja a portál.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×