eur:
395.94
usd:
369.57
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Így kapcsolták le a Dubajba tartó Schadl Györgyéket – részletek

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének autóját a ferihegyi repülőtér prémium parkolójához vezető úton állították félre.

2021. november 5-én Schadl György délután háromnegyed egyre rendelte sofőrjét, M. Viktort újbudai otthonához, hogy őt és feleségét a ferihegyi reptérre vigye. A letartóztatás részleteiről beszámoló Telex szerint viszont a végrehajtópáros autóját nem sokkal később a készenléti rendőrök félreállították, közvetlenül a repülőtér prémium parkolójához vezető úton. A benne utazókat kiszállították, majd Schadl Györgyöt és M. Viktort bilincselték. Perceken belül elrendelték az előállításukat, ezzel pedig búcsút mondhattak annak, hogy ki tudnak jutni Dubajba.

A nyomozók szerint azért mentek volna Dubajba, mert Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye az Egyesült Arab Emírségekkel. A lap megjegyzi, hogy a ferihegyi incidens előtt a nyomozók még messze nem tárták fel Schadl ügyének részleteit, de azt már sejtették, hogy R. Róberttel és Völner Pállal korrupciós hálózatot alakítottak ki a végrehajtói karban. Előállítása után egy nappal Schadl azt vallotta: feleségével csak turistaként utaztak volna Dubajba, a nyomozati anyagból viszont az rajzolódik ki, hogy a hatóságok szerint kapott egy fülest, és még a letartóztatása előtt menekült volna az országból.

Mint olvasható, az előállítás után Schadl Györgyöt és M. Viktort azonnal elválasztották. A sofőrt bilincsben néhány méterrel arrébb kísérték, ahol átvizsgálták a ruháját. A kabátja bal zsebében egy tömött fehér, A5-ös borítékot találtak, amiből 33 darab 200 eurós, 100 darab 100 eurós és 1 darab 20 eurós került elő. Amikor megkérdezték, hogy a majdnem 6 millió forintot érő pénz az övé-e, azt mondta, nem. A férfit ezután a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték, ahol közölték vele, hogy át fogják kutatni a lakását. Az érdi ingatlanban M. Viktor már elismerte, hogy Schadltől kapta a nála talált pénzt.

Megbilincselése után Schadl Györgyöt is átvizsgálták a rendőrök, de a ruhájából csak néhány papírpénz és egy Audi kocsikulcsa került elő – teszik hozzá.

A legnagyobb nála lévő érték a később több mint 7 millió forintra becsült, 18 karátos aranyból készült Breguet karóra volt, amit még a megbilincselésekor csatoltak le a csuklójáról.

Felesége táskájából egy BMW kulcsa és 368 darab 50 eurós került elő 100 darab 10 eurós társaságában. Egy másik borítékban több száz dirhamot, több száz dollárt és eurós bankjegyeket találtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×