eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Scattered crumbs of chocolate chip cookies isolated on white background.
Nyitókép: Inkanya Anankitrojana/Getty Images

Valami nagy baj van a Pilóta keksszel

Hónapok óta nem kapható a magyarok egyik kedvenc édessége.

A magyarok még mindig keresik, pedig már hónapok óta nem kapható a Pilóta keksz 80 grammos kiszerelésű szendvicsterméke, amely több online áruház kínálatában is jelenleg nem elérhető termékként szerepel – írja az Index, emlékezetve többek között arra, hogy már múlt év oktoberében alapanyag és csomagolóanyag-hiány sújtotta a székesfehérvári üzemet.

Mint írják, a gyártó, a Mondelez Hungária Kft. közölte, hogy tartós készlethiányra kell számítani, ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára. A keksz népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2021-ben csaknem 5,5 millió adagot vásároltak fel belőle a magyarok.

Kis túlzással azonban mára szinte aranyárban van a pilóta hiányterméke, hiszen ellepték az internetet a több ezer forintért meghirdetett utolsó csomagok. Van, aki két csomag pilótakekszért 10 ezer forintot kér, de vannak olyanok is, akik az amúgy fogyasztói áron nagyjából 4-500 forintba kerülő keksz csomagjáért háromezer vagy háromezerötszáz forintot is elkérnek.

A legolcsóbb csomagot – amelyben 9 darab keksz található – 1900 forintért hirdetik az interneten.

A kekszet 10 ezer forintért hirdető személy a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy az árát a piachoz mérten határozta meg, és elárulta azt is, hogy már volt is rá érdeklődő – igaz, ő csak az egyik csomagot szerette volna megvásárolni 5 ezer forintért, miközben a hirdető egyben szerette volna eladni a termékeket. „Ha senki nem veszi meg májusig, amikor lejár, legfeljebb megesszük mi” – tette hozzá a lapnak nyilatkozó eladó.

Természetesen megjelentek a házi Pilóta keksz receptek is, amelyeket rendre cserélgetnek egymás között a felhasználók. Van köztük például „hamis Pilóta keksz” is, ami kinézetre nagyon hasonlít az eredetihez.

Felcsillant a remény

Mindeközben a gyártó is válaszolt azzal kapcsolatban, hogy várhatóan meddig kell nélkülözniük a magyaroknak a kekszet, és adtak némi reményt a Pilóta keksz imádóinak.

„A Pilóta kekszet gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária továbbra is arra törekszik, hogy minél előbb visszatérhessen a boltok polcaira a magyarok egyik legkedveltebb keksze, a Pilóta szendvicskeksz. Az elmúlt hónapokban a készlethiányt részben okozó alapanyag- és csomagolóanyaghiányt sikerült megszűntetni, és a gyártásszervezési nehézségek megoldása tekintetében is jelentős előrelépések történtek” – írta a búlvárlapnak válaszában a Mondelez Hungária Kft.

Egyúttal megköszönték minden hűséges fogyasztójuknak a Pilóta keksz iránti szeretetüket és ragaszkodásukat, és külön köszönik türelmüket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×