eur:
394.85
usd:
367.69
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/Balogh Csaba

Huszonnégyszeres áremelkedés Gödön, félmilliárdos gázszámlát kap a város

A gödi polgármester, Balogh Csaba szerint eddig két év alatt 40 millió forintot fizetett a város, de most horrorajánlatot kaptak a gázkereskedőtől.

Hiába sikerült kifejezetten előnyös szerződést kötnünk a földgázzal kapcsolatban 2020-ban – 24 hónapra 40 millió forint körül a gáz – mostanra ez drasztikusan megemelkedett – írja közösségi oldalán a gödi polgármester.

Balogh Csaba úgy fogalmaz, hogy "jelenleg egy évre 500 millió forintba kerül csak a gáz". Két évig a korábbi előnyös szerződésnek köszönhetően nagyon jó áron kapta városunk a gázt, most viszont huszonnégyszeres áron fogják tudni csak beszerezni – tudatta a Facebookon.

A napokban jelentették be, hogy Dunabogdányban a magas költségek miatt bezárták a tanuszodát és az sincs kizárva, hogy erre a sorsra jut a kultúrház és a sportcsarnok is. A polgármester erről videójában beszélt.

Könnyeimmel küszködve jelentettem be, hogy ősszel nem nyit ki a tanuszoda – mondta Schuszter Gergely. Eddig havi 700 ezer forintba került a sportlétesítmény fűtése, most ötszörös árra kaptak ajánlatot.

Mint ismert a kormány 25 százalékos gázcsökkentést írt elő szeptember elején minden állami intézménynek és gazdasági társaságnak, a kórházak és a szociális intézmények kivételével. Ez azt is jelenti, hogy az intézményeket csak 18 fokra fűtik majd fel télen.

Rezsiköltségekről, a magas energiaárak és az infláció gazdaságra gyakorolt hatásáról is beszélt Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×