eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs a „szalonbojkott” befejezésére szólította a Momentumot

A momentumos országgyűlési képviselő a parlamenti ellenzék tagjaként tisztelje meg a választóit azzal, hogy képviseletükben bemegy a munkahelyére és részt vesz az Országgyűlés alakuló ülésén – üzente Hajnal Miklósnak a közösségi oldalán Fürjes Balázs.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfő délelőtt teszik le esküjüket a parlamentben azok az országgyűlési képviselők, akik mandátumot szereztek az április 3-i választásokon.

Az ellenzéki pártok között sokáig nem volt egyetértés abban a kérdésben, hogy részt vegyenek-e az alakuló ülésen, a Momentum leendő frakcióvezetője, Fekete-Győr András például egy ötpontos követelési listát is eljuttatott Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, melyben azt írták: csak ezek teljesülése mellett vesz részt. Az ellenzéki párt végül úgy döntött, hogy leteszi az esküt az ülésen, de annak érdemi részét bojkottálni fogja.

Fürjes Balázs kormánypárti politikus a fentiekre reagálandó hétfő reggel a közösségi oldalán arra kérte Hajnal Miklóst, hogy „ne legyen pártkatona, menjen szembe a Momentum egyre zavarosabb bojkottfelhívásával, egyéni képviselőként ne tagadja meg a budaiak képviseletét!” A választáson Budapest 3-as választókerületében a momentumos képviselővel szemben alulmaradó kormánypárti politikus szerint Hajnal Miklós „a teljes budai választókerületét képviseli”, ezért nem teheti meg, hogy távol marad az alakuló üléstől. „Akit a budaiak megtiszteltek bizalmukkal, az ne hagyja cserben Budát!” – fogalmazott.

Fürjes Balázs a posztjában felhívja arra a figyelmet, hogy „Hajnal Miklós a választások előtt egy szóval sem mondta a budaiaknak, hogy arra kéri bizalmukat, hogy ne képviselje őket az Országgyűlésben. Hogy majd sértődötten szabotálja a parlamenti munkát, ha ellenzékben maradnak. Erről nem volt szó, ezt elhallgatta. Ahogyan Gyurcsány Ferenc az adóemeléseket és megszorításokat 2006-ban. Ez így a választók becsapása és megtévesztése” – fejtette ki.

Fürjes Balázs posztjában a Momentum azon döntésére is reagált, miszerint az esküt leteszik a parlamentben, az alakuló ülés érdemi részét ugyanakkor bojkottálják. A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ Kérdés, hogy ezalatt a szalonbojkott alatt mit kell érteni? Talán beülnek a terembe, és a pad alatt csuriba teszik az ujjukat? Azzal a halált megvető bátorsággal, ahogyan összeálltak Gyurcsánnyal is?”

Mint ismert, a 199 képviselőből végül csak Hadházy Ákos döntött úgy, hogy nem megy el a parlament hétfői alakuló gyűlésére, esküjét később teszi le. Facebook-oldalán hétfőn azt is jelezte: „a parlament aranyozott falai helyett egy kis baranyai faluban, Kisvaszaron” tesz „alternatív” esküt.

Hadházy Ákos egyébként nem lesz tagja a Momentum frakciójának, alighanem függetlenként politizál majd az Országgyűlésben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×