eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Detail on the rear light of a car.
Nyitókép: bizoo_n/Getty Images

Most bárkiből lehet autós újságíró

Pályázatot hirdetett Az Autó című szaklap, kritikai szemléletű teszteket várnak a saját, vagy egy családi, baráti körben fellelhető autóról. A részletekről Szécsényi Gábort főszerkesztőt kérdezte az InfoRádió.

Pályázatot hirdetett Az Autó című szaklap egykori alapító-főszerkesztőjére emlékezve. Surányi Péter a pályáját az Autó-Motor magazin újságírójaként és szerkesztőjeként kezdte, 1993-ban szintén alapító-főszerkesztője volt az Autó2 című lapnak, szerepelt és készítette az Autó2 című tévéműsort a 1990-es években.

Szécsényi Gábor az InfoRádióban elmondta: a pályázat valójában nem Surányi Péter korai, 2020 végén bekövetkezett halálával függ össze, hiszen ez az egész az ő fejéből pattant ki évekkel korábban, úgy gondolva, hogy pályázat útján fel lehetne kutatni olyan fiatal tehetségeket, akik érzik magukban az indíttatást arra, hogy autókat teszteljenek, de végül ez az ő életében már nem valósult meg.

Ami a pályázatot illeti, nem kell új, ma forgalmazott modellről szólnia, a legfontosabb – ahogy a néhai főszerkesztői is tartotta – az írás mindenféle befolyástól, elfogultságtól mentes legyen. További megkötés, hogy a pályázatok wordben készüljenek, 6 ezer leütés terjedelemben, és tartalmazzanak 5-6 nagy felbontású fotót, ami azért is lényeges, mert az első három helyezett írásai megjelennek Az Autó felületein, a fődíjas pedig képviselheti a szerkesztőséget jövőre egy nyugat-európai autóbemutatón.

A pályaműveket 2021. december 20-ig várják azauto@azauto.hu e-mail címre, az eredményhirdetés 2022 januárjában várható. Szécsényi Gábor végül megjegyezte, a nagy felbontású képeket valamilyen fájlküldő rendszerrel várják, elkerülendő a szerkesztőség levelezőrendszerének túlterhelését.

További részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×