eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit ezzel a levéllel reagált a kötelezettségszegési eljárás megindítására

"Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal."

A szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Európai Unió vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket - írta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebookon.

Varga Judit úgy kezdte a bejegyzését, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben. "Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba" - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a Thierry Breton uniós biztosnak szerdán, határidőre megküldött válaszlevélben részletesen kifejtette a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi és szakmai tévedésekről. Kiemelte, Magyarország meg fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

"Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal" - fogalmazott.

Hozzátette, hogy felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak, kizárólag pedagógus jelentétében.

A kormány visszautasítja, hogy a törvény célja a kirekesztés vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól, a jogszabály felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja - hangsúlyozta.

Magyarországon a vallási, etnikai, szexuális és bármely egyéb kisebbségek jogait garantáljuk, az Alaptörvény szigorúan tiltja, a törvények szigorúan büntetik a kisebbségeket érintő kirekesztő és diszkriminatív megnyilvánulásokat - írta Varga Judit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×