eur:
397.19
usd:
356.44
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
A koronavírus-járvány miatt védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók a hátukra írt feliratot mutatják a római Santo Spirito kórházban 2020. december 31-én. A felirat a nevüket, és azt a dátumot mutatja, amikor megkapták a vírus elleni oltást.
Nyitókép: MTI/ANSA/EPA/Luciano Del Castillo

Percről percre – a koronavírus-járvány vasárnapi hírei

Orbán Viktor szerint sikerült leszorítani a második hullámot, de óvatosnak kell lennünk, nehogy beinduljon a harmadik hullám. Továbbra is száz fölött az egy nap alatt elhunytak száma Magyarországon. Kiadta oltási javaslatait az NNK – a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos vasárnapi hírek percről percre.

2021.01.03. 19:18

Olaszországot továbbra is két marokra fogja a vírus, és nem ereszti

Meghaladta a 75 ezret az új koronavírus-járványban elhunyt betegek száma az olasz egészségügyi minisztérium adatai szerint, miközben a kormány a január 7-ig bevezetett szigorú korlátozások meghosszabbítását mérlegeli.

2021.01.03. 17:34

Már a mozi se a régi: elvették Amerikától az iparág első helyét

Először fordult elő, hogy Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis piacok versenyében, noha tavaly egyetlen országot sem kímélt meg a világjárvány miatti globális válság.

2021.01.03. 16:08

Nem tudják megfékezni az új vírusmutáció fertőzéshullámát Nagy-Britanniában

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint megvan a remény arra, hogy a következő hónapokban több tízmillió adagot sikerül beadni a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákból Nagy-Britanniában.

2021.01.03. 16:08

Napi húszezer ember beoltását tervezik Romániában

Romániában ötvenezer alá csökkent a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, az oltási kampány első hetében pedig mintegy 13 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első adagot a BioNTech-Pfizer vakcinából.

2021.01.03. 15:20

Ausztriában rögzítették, mikor kezdik az idősek oltását

Ausztria heti 60 ezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal számol januárban – adta hírül az osztrák Kurier című napilap.

2021.01.03. 14:45

Járványhelyzet: ennél a szomszédunknál is egyre szebben festenek a számok

Ukrajnában az elmúlt 24 órában – épp úgy mint a megelőző napokban – a korábbiakhoz képest jóval kevesebb új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak.

2021.01.03. 14:27

Koronavírus-járvány: egy újévi megabuli miatt szigorítanak Spanyolországban

Több spanyol tartomány szigorított a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseken egy illegális barcelonai partit követően.

2021.01.03. 13:30

Izraelben az ultaortodox városokban tombol a járvány, az arabok pedig bizalmatlanok az oltással szemben

Az eddigi korlátozások további szigorítását tervezik Izraelben az új koronavírus-fertőzések növekedésének csökkentése érdekében.

2021.01.03. 12:30

Így használhatók többször is az egyes maszktípusok

A maszkviselést a pandémia második évében is tanulnunk kell még, habár a kezdeti időkhöz képest sokat fejlődött az, ahogyan és amilyen gyakran megfelelő eszközzel védjük magunkat és másokat a koronavírustól.

2021.01.03. 11:18

Koronavírus: Szerbia után Albánia is oltóanyagot ígér Koszovónak

Edi Rama albán miniszterelnök biztosította Koszovót arról, hogy az országa számára jóváhagyott fél millió ampullányi koronavírus elleni oltóanyagból juttat Pristinának is – közölte a RTS szerb közszolgálati televízió.

2021.01.03. 09:28

Napi adatok: nem megy száz alá az új halálozás

1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 327 995 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9884 főre emelkedett.

2021.01.03. 08:50

Orbán Viktor: az elmúlt száz év legsikeresebb évtizede volt ez a tíz év

A miniszterelnök a Kossuth rádióban elmondta, hogy ha hirtelen milliónyi vakcinát kapnánk, akkor mindenki ott kapná meg az oltást, ahol szavazni szokott. Orbán Viktor szerint a Pfizer cég oltóanyag "valójában magyar vakcina".

2021.01.03. 08:39

Magyar oltási terv: közreadták az NNK javaslatát

Az egészségügyi dolgozók után a szociális ellátásban dolgozók és ellátottak, majd a hatvan év fölöttiek kapnák meg a vakcinát, utána a rendvédelmi dolgozók következhetnek – derül ki a a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) weboldalán publikált oltási javaslatból.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×