eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Percről percre - a koronavírus-járvány pénteki hírei

Világszerte 70 millió fölött jár a koronavírussal fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az 1,6 milliót közelíti. Itthon meghalt 171 beteg, 6197-tel nőtt a fertőzöttek száma. Minden hír a járványról és annak hatásairól.

2020.12.11. 22:43

Koronavírus - ijesztő hírek érkeznek Svájcból

Svájcban sokkal rosszabb a járványhelyzet, mint az első hullám idején - figyelmeztetett pénteken Simonetta Sommaruga elnök.

2020.12.11. 22:43

Azonnal felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját a kormány

Az intézkedés szombaton lép életbe. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére.

2020.12.11. 22:40

Indul a szezon: ha van negatív teszted, síelhetsz Szlovákiában

Szlovákiában nem marad el a síszezon. A síközpontok azonban csak rendkívül szigorú feltételek mellett fogadhatják a lesiklás szerelmeseit. Szlovákia az egyetlen ország, amelyik koronavírus-teszt fejében engedélyezi a síközpontok és a hotelek működését.

2020.12.11. 22:39

Kásler Miklós: Magyarország még nem szállt be egyetlen vakcina vizsgálatába sem

Magyar szakemberek utaztak Moszkvába, hogy ellenőrizzék az orosz vakcina gyártási folyamatát, csütörtökön pedig Oroszország budapesti nagykövete tárgyalt velük a tudományos együttműködésről – jelentette be az emberi erőforrások minisztere az InfoRádiónak adott interjúban. Kásler Miklós elmondta: az aktív fertőzöttek száma várhatóan januárban indul csökkenésnek, és a kormány azt tervezi, hogy keményebben lép fel a vírustagadókkal szemben.

2020.12.11. 15:40

Charles Michel: mérföldkő az uniós költségvetés és a helyreállítási alap megerősítése

Befejeződött a kétnapos uniós csúcstalálkozó.

2020.12.11. 15:39

Koronavírus - Megfertőződött a román szociáldemokraták miniszterelnök-jelöltje

Koronavírus-fertőzést mutattak ki Alexandru Rafila mikrobiológusnál, aki Romániát képviseli az Egészségügyi Világszervezetben (WHO), és akit a parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) javasolt a miniszterelnöki posztra.

2020.12.11. 14:25

Ismét romlik a helyzet Csehországban

Az egy hónapig tartó csökkenés után ezen a héten ismét nőtt az új igazolt fertőzések napi száma, és emelkedett a vírus terjedési mutatója is - jelentette be Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter.

2020.12.11. 14:01

Közösködhet a Szputnyik V-vel az AstraZeneca

Közös kutatásokat kezd a AstraZeneca az orosz Gamaleja Intézettel, az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) és az R-Pharm gyógyszergyárral annak érdekében, hogy saját, az Oxfordi Egyetemmel közösen kifejlesztett vakcináját kombinálja a Szputnyik V-vel - közölte a brit-svéd gyógyszergyár és az orosz szuverén alap.

2020.12.11. 13:51

Kilátástalan helyzetben az idegenvezetői szakma

Ha a segítség elmarad, a turizmus legképzettebb szakemberei hagyhatják el tömegesen a szakmát.

2020.12.11. 13:31

Váratlan helyről kapott erős támadást az orosz vakcina

Vezető orosz egyetemek kutatóinak csoportja nyílt levélben emelte fel szavát a már tömeges immunizációban is használt Szputnyik V védőoltás ellen.

2020.12.11. 12:57

Épp a második hullám kellős közepén döntött csúcsot Ferihegy áruforgalma

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér áruszállítási forgalma zavartalan, a novemberben kezelt légiáru a valaha mért legmagasabb havi cargo mennyiséget jelentette a repülőtér történetében - közölte a Budapest Airport.

2020.12.11. 12:45

Sok a bizonytalanság a könyvpiacon

Mintegy harminc-negyven könyvkiadó felett lebeg Damoklész kardja - mondta a Világgazdaságnak Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

2020.12.11. 12:14

A magyar kutató, akinek főszerepe van a BioNTech vakcinájának kifejlesztésében

Karikó Katalin 35 éve azután hagyta el Magyarországot, hogy akkori munkahelyén, a szegedi laborban leépítés volt és őt is kirúgták. Amerikában talált új állást, és ma az általa kutatott mRNS-en alapuló módszer lett a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltás alapja. Lánya pedig Londonban olimpiai aranyérmet nyert.

2020.12.11. 12:12

Ha kitörne a négy fal fogságából, van néhány izgalmas tippünk

A Magas-Bakony mellett a Börzsöny, a Bükk, a Mátra és a Cserhát is tartogat kirándulási lehetőségeket a hét végére, a teljesítménytúrák azonban nem ajánlottak.

2020.12.11. 11:30

Megkezdődhet a kínai vakcina vizsgálata itthon

Péntek reggel megérkezett a kínai oltóanyag dokumentációja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez - közölte Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

2020.12.11. 11:20

Operatív törzs: vírustagadóknál tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda

A rendőrség hivatalból indított eljárás rémhírterjesztés miatt, a nyomozás hetek óta folyik – mondta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

2020.12.11. 11:01

Elkezdődik a vakcinaregisztrációs levelek kézbesítése

Több mint kétmillió embernek érdemes figyelni a postaládát.

2020.12.11. 10:51

Továbbra is ijesztőek a németországi járványadatok

Rekordot döntött az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint.

2020.12.11. 10:40

Buborékba költözik a vízilabda BL-mezőny

A férfi vízilabda-válogatott játékosai számára az olimpiai felkészülés részének tekinthető a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitánya, amelynek egyik csoportját a jövő héten a Duna Arénában.

2020.12.11. 10:00

Erősödik az ipar a friss adatok szerint

Októberben az ipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,7 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz képest 2,8 százalékos volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított kibocsátás növekedése - erősítette meg pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020.12.11. 09:20

Továbbra is magas az új fertőzöttek és az elhunytak száma

7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen.

2020.12.11. 08:25

Ismét megszólal az operatív törzs - élőben az InfoRádióban és az Infostarton

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is beszámol a legfrissebb helyzetről.

2020.12.11. 07:45

A szükségesnél több vakcinája lesz az EU-nak

Az uniós országoknak össze kell hangolniuk a koronavírus-járvány elleni intézkedéseiket, köztük a rendkívüli szabályok feloldását, amikor azt a helyzet lehetővé teszi - ebben állapodtak meg brüsszeli csúcsértekezletükön a tagállamok vezetői. Az oltási kampányban futballisták is részt vesznek. Az EU-csúcson szankciókról is döntöttek.

2020.12.11. 07:12

Elbukott egy ausztrál fejlesztésű vakcina

Ausztráliában felhagytak a Queensland egyetem és a CSL biotechnológiai cég által közösen kidolgozott vakcina klinikai tesztelésével, mert több résztvevőnél hamis HIV-teszteredményt mutatott - közölte Scott Morrison ausztrál miniszterelnök.

2020.12.11. 07:00

GKI: erősödött a félelem

Ötödik hónapja, július óta csökken a GKI fogyasztói bizalmi index, de a havi csökkenés mértéke most decemberben volt a legjelentősebb 5,5 pont - közölte a GKI gazdaságkutató.

2020.12.11. 06:30

Zöld utat kaphat a Pfizer-vakcina az Egyesült Államokban

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) szakértői bizottsága a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának vészhelyzeti engedélyeztetését javasolta az Egyesült Államokban.

2020.12.11. 06:15

Orbán Viktor: a magyar nép megérdemli, hogy tisztességesen bánjanak vele

Megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást és mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára, a vita ugyanis nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×