eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Továbbra is magas az új fertőzöttek és az elhunytak száma

7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen.

A friss adatok szerint 6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 271 200-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Ezen a héten ez a legmagasabb szám, az elmúlt napokban hatezer alatti új fertőzöttről adtak jelentést.

Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 6622-re emelkedett. Az előző nap is 171 halálos áldozatról érkezett hír.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 78 700-an vannak. Számuk egy nap alatt 1338-cal bővült.

Az aktív fertőzöttek száma 185 878, 4688-cal nőtt az elmúlt 24 órában.

7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 28-cal kevesebbet, mint a legutóbbi adatközlésrkor. Közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen, itt 35 fős csökkenés látható.

Hatósági házi karanténban 49 524-en vannak, a mintavételek száma 2 245 483-ra emelkedett.

A kormányzati tájékoztató oldalon emlékeztetnek arra, hogy egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×