eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A 3-as metró vonalának felújítása miatt metrópótló busz közlekedik a Váci úton 2017. november 4-én. Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A BKK azt kéri utasaitól, hogy a metrópótlás idején sétáljanak is

A vállalat arra készül, hogy a belvárosban is zökkentőmentes legyen a 3-as metró felújítása alatt a buszos pótlás - fogalmazott az InfoRádiónak adott nagyinterjújában Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, aki kiemelte: van elég jármű a pótláshoz, de más vonalakon is sűrűbb lesz a járatok közlekedtetése.

A forgalomszervezési előkészületi fázisban tart a 3-as metró felújításának földrajzilag középső szakasza, ezzel fejezik be a vonal teljes rekonstrukcióját.

A jelenlegi munkákról szólva a BKK új vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, a belvárosban is szeretnék biztosítani, hogy a lehető legkisebb fennakadást okozza a metró kiesése, illetve pótlása.

"Ugyanakkor azt is fontos kiemelni, hogy

a belvárosi metrószakaszok meglehetősen rövidek, így egy-egy metrószakasz kiváltása esetén mi valós alternatívának gondoljuk a gyaloglást,

illetve a közbringarendszer használatát, amire szeretnénk is ösztönözni a lakosságot" - fogalmazott Varga Ivett, aki szerint egy metrómegálló esetén érdemes elgondolkodnia az embernek, hogy esetleg sétáljon, kevésbé kihasználva a pótló járatokat.

A belvárosi metrószakasz felújítása március 9-én a Ferenciek tere és az Arany János utca metrómegállók lezárásával kezdődik. Ettől kezdve ki is váltják az állomásokat, a Duna partján közlekedő 2-es villamost sűrítik, és hasonlót tapasztalhatnak az utasok a 47/49-es villamos esetében, valamint a Kossuth Lajos utcában közlekedő buszoknál is.

"A lezárt állomásokkal kapcsolatban folyamatosan hangsúlyozzuk a lakosság felé, hogy

a Kálvin tértől 6-8 perces, az Astoriától 4-5 perces, a Deák térről és a Vörösmarty térről pedig 8-10 perces sétával a szomszédos megállók viszonylag könnyen elérhetők.

Ezzel együtt természetesen a 15-ös és a 115-ös buszok a pótlást biztosítani fogják. Igyekszünk a lakosságot a mikromobilitási eszközök használatára ösztönözni" - fogalmazott Varga Ivett.

A BKK-vezér rögzítette: van elég busz a pótláshoz, de lehet, hogy magas padlós buszokat nagyobb mennyiségben állítanak majd hadrendbe.

Ígéri, az összes közlekedési alternatívát világosan be fogják mutatni a pótlással összefüggésben.

A BKK új vezérigazgatójával készített teljes interjút alább meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×