eur:
394.83
usd:
366.88
bux:
71636.38
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, hogy hol fertőződött meg a hajdúsámsoni gyerekek ebédje

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miként került a baktérium a majonézes kukoricába.

Bizonyossá vált, hogy a halrudakkal felszolgált majonézes kukorica okozta a szalmonellafertőzést a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján szeptember közepén – erősítették meg a Cívishírnek a megyei kormányhivatalnál. Miután a beszállítók által vitt alapanyagokból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívnak bizonyultak, egyértelművé vált, hogy

a 300 megbetegedést okozó szalmonellabaktérium a konyhán került az ételbe annak elkészítése során.

Ám azt egyelőre nem tudják, hogy ki vagy mi által. A kormányhivatal tájékoztatása szerint folynak a különféle vizsgálatok, a személyi felelősség megállapításáról pedig csak az összes eredmény birtokában döntenek, erre még valamennyi időt várni kell.

A portál megjegyezi: a szalmonellás majonézes kukorica szerdai napon (szeptember 18.) került felszolgálásra, a megbetegedések pedig másnap kezdődtek el (a lappangási idő 4-48 óra, átlagosan egy nap). A főzőkonyha bezárásáról szeptember 24-én döntöttek.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×