eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Két és fél millióan számíthatnak a nyugdíjprémiumra - a nap hírei

Két hét múlva vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A magyar kormány célja, hogy a brexit után se sérüljenek az Egyesült Királyságban élő magyarok jogai. A nap legfontosabb hírei október 3-án.

Október 18-tól vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Az Európai Bizottság ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A Kereskedelmi Világszervezet már jóváhagyta, hogy Washington 7,5 milliárd dollár értékben büntetővámot vessen ki az európai termékekre az Airbus európai repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott uniós támogatások miatt.

A négy visegrádi ország szerint az eddigi szinten kell tartani az Európai Unió kohéziós és mezőgazdasági alapjait a következő költségvetési időszakban is. Áder János államfő a csehországi V4-csúcs után hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak és az új tagállamoknak egyaránt érdeke, hogy eltűnjenek a fejlődésbeli különbségek között.

Két és fél millióan számíthatnak a novemberi nyugdíjprémiumra, mert nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember megkapja azt - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin azt mondta: az állam akkor tud nyugdíjprémiumot adni, ha a gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot.

54 ezerre bővült az ápolási díjra jogosultak köre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence felidézte: a kormány januártól a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók számára is bevezette a gyermekek otthongondozási díját, amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

Minden eddiginél jelentősebb programokkal folytatja az erdő- és faültetéseket az Agrárminisztérium, és mindenki számára lehetővé teszi a részvételt Magyarország zöldítésében. Nagy István miniszter sürgette a magángazdálkodók további támogatását, mivel a gyenge minőségű termőföldek erdősítésére elsősorban nekik van lehetőségük.

Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A 3. kerületi képviselőtestület elfogadta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület erre vonatkozó javaslatát, arról döntöttek, hogy azt a továbbiakban a testület saját javaslataként jegyzik.

A brit kilépés után sem sérülhetnek az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok jogai - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Londonban tárgyalt Dominic Raab külügyminiszterrel és Steve Barclay Brexit-ügyi miniszterrel.

A brit miniszterelnök csupán kompromisszumnak nevezte a londoni javaslatokat, amelyek az ír szigeten egységes árukereskedelmi szabályozási térség létrehozását tervezik. Boris Johnson a brit parlament alsóházában számolt be az új tervezetről.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×