eur:
392.49
usd:
362.54
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Több mint 20 milliárdot dobnak szét a vállalkozások között, így lehet pályázni

Novembertől pályázhatnak vállalkozások energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztésekre.

Épületenergetikai fejlesztésekre pályázhatnak novembertől a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. A 20,4 milliárd forintos keretösszegből dolgozó programban

egy cég legkevesebb három, de akár százmillió forintos vissza nem térítendő támogatást is nyerhet,

ismertette Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

"Nemcsak a rezsiköltség-csökkentés az, ami az eredménye lesz majd ennek a programnak, hanem egyúttal klímavédelmi szempontból is jelentős eredményeket várunk – emelte ki. – Hiszen a beruházások megvalósítása révén csökken majd az energia fogyasztása, és ennek következtében a káros-, szennyezőanyag-kibocsátás is. Harmadsorban

a nemzeti szintű energiafüggetlenséget is erősíti."

A most megjelenő kiírás keretében pályázni lehet – egyebek mellett – napkollektoros- , valamint napelemes rendszerek telepítésére, hőszivattyúrendszerek alkalmazására, épületek hőtechnikai adottságainak javítására, melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére és beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására.

A pályázatok a teljes beruházások legfeljebb 55 százalékát fedezik. Jelentkezni november 11. és január 15. között lehet.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×