eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Tovább keresik a rejtélyes bűz forrását

Az ügyben már a Pest Megyei Kormányhivatal folytat vizsgálatot.

Egyelőre nem tudni, honnan ered a csütörtökön Budapestet elérő bűz. Voltak, akik Zsámbékra tették a szag forrását, de Horváth László polgármester a 24.hu-nak cáfolta, hogy a városban trágyáztak volna.

Gyanakodtak a Gyermelyi Zrt. gyárára is. A cég a portálnak megerősítette, hogy a trágyázást augusztusban, szeptemberben szokták elvégezni. A vállalat jelenleg a Szomor melletti Somodorpusztán,

kis területen folytat trágyázást a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a trágyát azonnal be is dolgozzák a földbe.

Szinte kizárható, hogy a Budapesttől minimum 40 kilométerre lévő, kis területen kiszórt, majd azonnal beszántott trágya okozott a fővárosban problémát – áll a cég válaszában.

Közben a hvg.hu úgy értesült, hogy a bűz miatt lakossági bejelentések alapján vizsgálatot folytat a Pest Megyei Kormányhivatal.

A portálnak Wittinghoff Tamás polgármester azt mondta, hogy

helikopterrel kellene megkeresni a bűzforrást.

„Nagytéténytől Őrmezőn át Gazdagréten és Zuglóban is érezték, arra gondoltam, ez egy nagyobb kiterjedésű történet, úgyhogy meg kellene tudnom valamit a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől” - közölte. A polgármester megtudta, hogy nincs szennyező anyag a levegőben, csak büdös van.

A 444.hu megkereste a Fővárosi Csatornázási Műveket, amely azt közölte, kapott bejelentéseket a városban általánosan terjengő kellemetlen szagokról, munkatársaik több helyszínre is kiszálltak, ellenőrizték a csatornahálózatot és megállapították, hogy a közcsatornarendszerrel egészen biztosan nincs összefüggésben a több kerületet is ellepő szaghatás.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×